Fort Lauderdale

En reseguide till Fort Lauderdale
UNDER UTVECKLING!

Hotell i Fort Lauderdale eller Miami? Välj bland över 400 hotell på Booking.com.

Flyg till Fort Lauderdale

Hur tar man sig bäst till Fort Lauderdale? Från Skandinavien går det faktiskt att flyga direkt till Fort Lauderdale med Norwegian, men det går lika bra att flyga till Miami med t.ex. SAS – transporten därifrån är inte speciellt lång.

Pinterest Facebook Twitter

Mellanlanda i New York? Kan bli billigare än att flyga direkt, men restiden blir något längre. Foto: Tim Gouw. CC0.

Flygbolag och flygbiljetter

Det går utmärkt att flyga till Florida med de flesta större flygbolagen, förutom SAS och Norwegian kan man flyg hit med t.ex. Lufthansa, British Airways och KLM. Vissa flygbolag flyger till Fort Lauderdale, andra till Miami (och en del till bägge orterna). Från Miamis flygplats är transporten något längre, men skillnaden mot att landa i Fort Lauderdale är inte speciellt stor.

Restiden med direktflyg från Skandinavien är 8-9 timmar och resor med mellanlandning minst 10-11 timmar, men ibland betydligt mer än så. Priset på resor varierar beroende på säsong och bokningsläge. Lyckas man pricka in en kampanj går det att hitta tur- och returresor för under 4000 kr, men ofta är det något dyrare. Kan man vara flexibel med datum ökar möjligheten att hitta biljetter till bra pris.

Flyger man inte med direktflyg från Skandinavien rekommenderar vi att man försöker byta plan i Europa, då byte i USA är något besvärligare: Vid flygplansbyte i USA behöver bagage hämtas ut, tas genom tullen, och sedan checkas in igen.

Vi bokar nästan alltid flygbiljetter direkt av flygbolagen. För att få en uppfattning om vilka flygbolag som flyger till Fort Lauderdale (eller Miami) och vilka som erbjuder bäst pris när vi vill åka söker vi flygresor på Kayak.

Viktigt att veta

Det är mycket viktigt att samtliga uppgifter i flygbokningen stämmer överens med passets uppgifter.

Som svensk medborgare behöver en ESTA-ansökan göras i god tid innan avresa. En ansökan kostar $14 och gäller i två år (skaffar du nytt pass inom denna tid måste du dock göra en ny ansökan). Använd ingen annan sida än den officiella, för då kan det tillkomma extra (och helt onödiga) avgifter!

Vid resor till USA behöver man även lämna information om resenärernas passuppgifter till flygbolaget innan avresa.

På flyget till USA delar vanligtvis flygvärdinnorna ut en tulldeklarations-blankett, en per familj ska fyllas i. Efter ankomst väntar passkontroll och eventuella frågor om ditt syfte med denna resa till USA. Samtliga passagerare till USA behöver här skanna sina fingeravtryck. Ditt pass och din tulldeklaration blir därefter stämplat. Spara tulldeklarationen eftersom den ska lämnas vid ett senare tillfälle. Efter passkontrollen hämtar man ut sitt bagage. Vid utgången ska man sedan lämna tulldeklarationen och vanligtvis är men efter dessa stegen inne i USA.

Med SAS över Atlanten

Avgång 16.30. Incheckning stänger en timme innan. Extra passkontroll. Bla bla bla

Uppe i luften. Servering. Underhållning. Bla bla bla

Landing 1,5 timme migration bla bla bla.

Till och från flygplatsen

Från Fort Lauderdale-Hollywood Internation Airport (FLL) går det att åka buss in till centrala Fort Lauderdale med den vanliga kollektivtrafiken, taxi och delad shuttlebuss (delad buss eller minivan) samt pendeltåget Tri-Rail.

Landar man på Miami International Airport (MIA) tar man sig smidigt till Fort Lauderdale med pendeltåget Tri-Rail. Det går också att åka delad shuttlebuss och taxi till Fort Lauderdale.

Vid båda flygplatser finns även möjlighet att hyra bil med bland annat Hertz och Avis. Vi rekommenderar alltid att man väljer till självriskreducering vid hyra av bil!

För detaljerad information och dagsaktuella priser för transportalternativen finns mer information på respektive flygplats hemsida.

Till toppen ↑

ANNONSER
Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Mer information. Jag förstår!